• Zaterdagochtend 17 september zijn we op weg naar het sportpark van CVVO in Lemmer. De jongens zijn uitgelaten en proberen de spanning wat af te reageren. Vandaag staat er een topper op het programma. Tollebeek en CVVO delen namelijk de gedeelde 1e plaats en de winnaar van vandaag wordt de nieuwe koploper.
  Nadat de ploeg zich heeft omgekleed melden we ons bij het veld. Het blijkt een trainingsveld te zijn die lijkt op de wereldbol in het klein. Het veld staat bol. Terwijl de regen met bakken uit de hemel begint te kletsen maken de jongens zich klaar voor de wedstrijd. Het decor is een modderig veld, een te lichte bal, natte koppies, wind en regen. De echte strijders moeten boven komen drijven deze wedstrijd. Zowel Lemmer als Tollebeek stropen de mouwen op en staan als twee rugbyploegen tegenover elkaar. De scheidsrechter fluit de wedstrijd op gang en jawel hoor de allereerste aanval van de wedstrijd bekroont Wout met een doelpunt 0-1. Dit is een lekker begin zeg!

  De jongens stellen zich opnieuw op en de wedstrijd mondt uit in een ware veldslag. De ene na de andere aanvalsgolf van Lemmer dendert op het Tollebeker doel af. Echter de verdediging geeft geen krimp. Nathon als onwrikbare steunpilaar op doel, Samuel die als rechtsback de tegenstander continue tot wanhoop drijft, Karsten die als rots in de branding elke aanval afslaat en Ties (onze aanvoerder) die met zijn snelle interventies tussen de linies alle aanvallers de baas is. De 0 blijft staan en Tollebeek loert op de counter. Het middenveld waar de vuile meters door Sem, Klaas, Dorian en Tyler worden gemaakt draait vandaag als een tierelier, wat een inzet door de jongens die keer op keer het hele veld over zwermen. Tollebeek komt er een aantal keer goed uit als ze counteren met Wout als balvast aanspeelpunt en Bram die er omheen zwermt en loert op de afvallende ballen. Het team draait goed en Lemmer kan geen vuist maken.
  30 minuten lang valt er geen doelpunt en zijn de teams in evenwicht totdat het Bram het genoeg vindt. Hij ziet kans om de bal achter de keeper van Lemmer te frommelen en zet de 0-2 op het scorebord. Even ademhalen voor de trainers en begeleiders die intensief meeleven aan de kant als de scheidsrecht het rustsignaal geeft.

  We zoeken in de stromende regen de kleedkamers op om even warm te worden met een bekertje ranja. Na een tactisch overleg en de puntjes nog even op de i gezet worden, gaan we het veld op voor de 2e helft.
  Lemmer geeft zich niet gewonnen en blijft alles geven om een deuk in de verdediging van Tollebeek te slaan, maar die geeft nog steeds geen krimp. Ze worden er moedeloos van en onze jongens krijgen steeds meer zelfvertrouwen en houden moedig stand.
  Dan een mooie uitval van Tollebeek en Sem schiet de bel ongenadig hard tegen de onderkant van de lat in het doel De keeper kon alleen het net horen bollen! 0-3. De jongens vieren uitgebreid het doelpunt en ruiken nu de overwinning.
  Tollebeek zet nu aan en krijgt de overhand. Het combinatiespel wordt weer uitgerold en ze voetballen nu makkelijker onder de druk uit.
  Opnieuw Sem bekroont zijn goede spel met zijn tweede doelpunt van de dag na een mooie combinatie met Bram 0-4. Wat een luxe na zo’n zware partij.
  In de slotfase volgt er nog een corner voor Lemmer en de scheidsrechter ziet een handsbal van Tollebeek. De bal gaat nog op de stip. Nathon zat er dichtbij, maar moest helaas toch een tegentreffer hiermee incasseren 1-4.

  Wat een feest na afloop, dit was een heroïsche wedstrijd die op een fraaie manier tot winst is omgezet. Tollebeek gaat nu alleen aan de leiding in de competitie.
  Na afloop hebben de jongens natuurlijk een patatje verdiend! Complimenten mannen!