• Tiki Taka op de Wildzang

    Vandaag stond voor onze meiden de belangrijke wedstrijd tegen Flevo Boys op de agenda. Aangekomen op het sportpark was het publiek al in grote getale aanwezig, het slechte weer trotserend. Volgens één van de aanwezigen ‘gonst’ het in Tollebeek rond de dames en wil niemand dan ook maar een glimp missen van hun wedstrijden. Er was zelfs een echte scout aanwezig! Onder luid applaus kwamen de meiden de kleedkamer uit en werd er aan een stevige warming-up begonnen.

    En toen kon de wedstrijd beginnen. Terwijl de hemelsluizen zich openden en de technische staf de beschutting van de dug-out opzocht, knalden de meiden uit de startblokken. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Tollebeker dames duidelijk merken dat er vandaag niets te halen viel voor Flevo Boys. David had weer een uitgekiende tactiek bedacht en, zoals wel vaker, werkte deze tactiek perfect.Fel werd de tegenstander opgejaagd en over het hele veld werd druk gezet. Dit resulteerde in veel balbezit voor Tollebeek en de ene na de andere aanval rolde over het veld. De ‘oeh’s’ en ‘aah’s’ waren dan ook niet van de lucht. Langs de lijn viel zelfs de term ‘tiki taka’, het fameuze positiespel van het grote FC Barcelona. En het moet gezegd worden, hier had ons spel inderdaad heel veel van weg. De dames combineerden dat het een lieve lust was en Flevo Boys mocht van geluk spreken dat er bij de rust slechts 3-0 op het scorebord stond. Keeper Noor had niet veel te doen maar de weinige keren dat ze iets te doen kreeg liet ze zien over stalen zenuwen te beschikken. Het hoogtepunt van de eerste helft was een mooie aanval, waarbij bijna iedereen de bal een keer aanraakte en die uiteindelijk bij Roos belande. Die ronde het met een schitterende lob magnifiek af. Het publiek stond op de banken.

    De tweede helft veranderde Flevo Boys een aantal zaken maar het mocht allemaal niet baten. Tollebeek ging winnen, dat was duidelijk. De éénvrouwsverdediging van Jannely stond als een huis, het middenveld met Emma, Emma 2, Roos, Lisa, Davida, Anne Gré en Romy wisselde veelvuldig van positie en de aanval met Michelle en Amy was ook uitstekend op dreef. De teller stokte uiteindelijk op 7-1, met een eervolle vermelding voor Anne Gré, die onder het toeziend oog van haar vader, haar eerste goal maakte! De Tollbeker meiden spoelden op deze manier de kater van het verlies vorige week weg en lieten zien voor niets en niemand bang te hoeven zijn. Er worden iedere week flinke stappen in de ontwikkeling gezet en als we zo doorgaan kunnen we nog ver gaan komen dit seizoen.